Vinst borta i semifinal 4 Mot Mullsjö med 4-6

Vipers vann den fjärde semifinalmatchen mot Mullsjö med 6-4. I och med segern leder Vipers serien med 3-1 i matcher.

Det var hemmalaget som gjorde matchens första mål, med en man mindre på planen och det med en man mindre på plan i en mycket händelserik och intensiv match! Vipers kunde senare kvittera genom Robin Mourujärvi och vi hade 1- efter första perioden.

I andra perioden gick Vipers upp i en tvåmålsledning efter mål av Niklas Ramirez och Markus Jonsson. Perioden präglandes av högt tempo och många chanser.  Mullsjö kunde dock både reducera och kvittera genom två snabba mål. Innan periodvilan kunde Vipers ta ledningen igen genom Niklas Ramirez. Eero Kosonen stod för flera bra räddningar liksom Benjamin Lpfödahl i Mullsjös mål.

 

I den tredje och sista perioden gjorde Markus Jonsson sitt andra mål i matchen och det i boxplay. Mullsjö reducerade till 5-4 och försökte sätta press på Vipers men Eero Kosonen storspelade i målet.  Niklas Ramirez kunde sedan göra matchens sista mål med 22 sekunder kvar. Det var Ramirez tredje mål i matchen och Vipers vann matchen med 6-4 till Vipers.

Semifinal 5 spelas onsdag 12 april i Fortnox Arena kl 19.00.