Seger i hemmapremiären mot Pixbo

Hemmapremiär och högt tempo i första perioden mellan Vipers och Pixbo. Båda lagen hade en hel del chanser men det var Vipers som missade flest. Hemmalaget kunde dock ta ledningen efter 16 minuter genom mål av Ludwig Persson. Pixbo kom tillbaka och kunde ett par minuter senare kvittera till 1-1 vilket stod sig perioden ut. Vipers hade ett litet spelövertag men Hedlund i Pixbos mål höll nere siffrorna.

Det blev högt tempo även i andra perioden och det smällde på lite mer. Vipers kunde tack var ett par powerplay vinna perioden. André Andersson gjorde 2-1 efter 30:16 och med knappa två minuter kvar av perioden satte Ludwig Persson 3-1. På det hela taget rättvist så här långt in i matchen.

Det stod länge och vägde i tredje perioden med chanser på båda hållen. Det skulle dröja ända till den 56:e minuten innan Vipers Manuel Engel kunde raka in 4-1 i Pixbos målbur. Pixbo satsade allt framåt efter Vipers mål och tog ut målvakten. Med sjutton sekunder kvar reducerade de till 4-2. Jesper Sankell satte sedan 5-2 vilket blev slutresultatet.

/Ola Agermark