Inför Helsingborg-Vipers

Helsingborg-Vipers kl 15.00 i Helsingborg Arena

I eftermiddag gästar Vipers Helsingborg. Ett Helsingborg som precis som Vipers vunnit sina två inledande matcher(Höllviken och Jönköping).

Vipers har trots att spelet inte klaffat fullt ut tagit tvp stabila segrar men nu vill Niklas Nordén att Växjö Vipers höjer sig.
– Fortsätter vi spela på det här sättet åker vi snart på en torsk, säger han till Smålandsposten.

– Vi har mycket att jobba med. Samtidigt var onsdagsträningen den bästa jag har sett sedan någon gång förra säsongen. Folk gick in i alla situationer på ett bra sätt och det var härligt att se. Varje pass är viktigt om vi ska bli bättre och vi är på rätt spår i alla fall, säger han.

Vad är det som inte har fungerat?

– Rätt mycket faktiskt. Det är ett lagspel där det gäller att hjälpa varandra och det kan jag tycka att vi lite glömmer bort i sammanhanget. Vi tänker att ”om jag gör min uppgift så får de andra lösa sin”. Så blir man inte bäst. Man måste göra det ihop för att få det att fungera. Samtidigt får vi inte glömma att det också finns många individuella bra delar. Allt är inte dåligt. Vi avgör senaste matchen i powerplay vilket är bra.

– Helsingborg blir en bra värdemätare. Det är ett riktigt bra lag och folk har underskattat dem rejält. De besitter bland annat en av världens just nu absolut bästa innebandyspelare i Nico Salo. Jag har stor respekt för Helsingborg säger Niklas Nordén.